Spletna trgovina www.urebrand.si

Nakup v spletni trgovini z urami in nakitom je popolnoma enostaven, celoten postopek je končan z nekaj kliki, izdelek pa vas v nekaj dneh že čaka pri vas doma. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Podjetje Tempson.d.o.o., Prvomajska 42, 5000 Nova Gorica, davčna številka: 51171872 (podjetje je davčni zavezanec), matična številka: 5585236, poslovni račun odprt pri NKBM d.d.: IBAN SI56 0400 1004 8262 339 (v nadaljevanju: prodajalec), posluje v obliki spletne trgovine.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da kupcu kadarkoli zagotovi naslednje informacije:

  1. identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

  2. kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom,

  3. bistvene značilnosti blaga,

  4. pogoji, stroški in možni načini dostave blaga,

  5. jasno in nedvoumno določene cene

  6. možni načini plačila,

  7. časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe

  8. postopek pritožbe.

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati takoj, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta. S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

Dobavni roki

Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno 3 delovne dni. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili v 24 urah. Za izdelke, ki niso na zalogi, je rok dobave daljši in traja od 20 dni do 30 dni ali izjemoma celo več. Predlagamo, da nas pri naročilu izdelkov, ki niso na zalogi kontaktirate na tempson.doo@siol.net in z veseljem vam bomo sporočili, kdaj bodo želeni izdelki dobavljivi.

Postopek nakupa

S klikom na gumb (Dodaj v košarico) artikle naberete v košarico. Tu izveste skupni znesek nakupa in strošek dostave. Ko ste z nabiranjem artiklov končali, vnesete podatke naročila, vaše osebne podatke in ste tako že v fazi oddaje naročila. Ob nakupu se morate strinjati s splošnimi pogoji uporabe. Prosimo, bodite natančni pri vpisovanju podatkov. Še enkrat preverite pravilnost vaših oddanih podatkov, artiklov, ki jih boste naročili, če so njihove barve pravilne ter zaključite nakup s klikom na Naroči. Na vaš mail boste prejeli obvestilo o vašem nakupu, ki je obenem tudi potrdilo, da smo vaše naročilo prejeli. Ko bo vaše naročilo izvedeno in odposlano vas bomo po e-pošti obvestili. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in prodajalcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Nakup

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca. Naročanje poteka prek spleta 24 ur na dan, vse dni v letu. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v najkasneje 6 urah po oddaji naročila po elektronski pošti tempson.doo@siol.net. Pridružujemo si pravico do odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave nakažemo naslednji delovni dan.

Načini plačila

Kupci lahko naročilo plačajo po predračunu ali s kreditno kartico. Možno je le plačilo v enkratnem znesku. Prosimo vas, da nas obvestite, če od nas niste prejeli nobenega obvestila in so od nakupa pretekli več kot trije delovni dnevi.

Plačilo po povzetju

Naročeno blago plačate z gotovino poštnemu uslužbencu ob prevzemu pošiljke. V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke plačate tudi ob prevzemu v vaši enoti Pošte Slovenije. Če izberete ta način plačila, bo pošiljka odposlana še isti ali naslednji delovni dan (odvisno od ure naročila).

Pri plačilu po povzetju se prištejejo še dodatni stroški in sicer provizija Pošte Slovenije. Ta strošek ni zajet v vrednost naročila in na ta znesek nimamo vpliva saj ga določa Pošta Slovenije.

Plačilo po predračunu

Po izbiri opcije »plačilo po predračunu« in oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli predračun. Naročilo bomo izvršili po prejemu plačila na naš TRR. Za hitrejšo obdelavo nas lahko po izvršenem plačilu o tem obvestite na naš elektronski naslov tempson.doo@siol.net.

Plačilo s kreditno kartico

Po izbiri opcije »kreditna kartica« in oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o prejemu naročila, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za naročeni izdelek plačate tako, da vpišete potrebne podatke o kreditni kartici, katero bomo bremenili za znesek nakupa. V primeru plačila s kreditno kartico, mora biti plačnik (podatki v profilu uporabnika) ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne ali kreditne kartice. V primeru plačila s kreditno kartico, po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oziroma končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

Plačilo z Paypal PayPal je plačilni procesor, ki je najbolj razširjen in najbolj uporabljen za internetno plačevane v vseh razvitih zahodnih državah. Z njim je omogočeno plačevanje 24h na dan.

Cene

Vse cene so izražene v EUR (evrih). Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa). Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine www.urebrand.si. V primeru, da se cena artikla v času obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Vse cene izdelkov v spletni trgovini www.urebrand.si so končne cene in že vključujejo DDV (22%).

Dostava

Za dostavo bo poskrbela dostavna služba Pošta Slovenije. Za izdelek v vrednosti do 90 Eur kupcu zaračunamo 5,50 Eur poštnine. Nad 90 Eur je poštnina brezplačna.. V primeri pošiljanja v tujino je poštnina 9,00 Eur (države EU). Za državo Hrvaška je poštnina 9,00 Eur. Ob prejemu dostavljenega blaga boste prejeli tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila. Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Kupec naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.

Osebni prevzem Izdelke, kupljene v spletni trgovini lahko prevzamete tudi osebno na naslovu Urarna Šulin, Delpinova 13, Nova Gorica. Osebni prevzem označite v postopku nakupa . Pri osebnem prevzemu odpadejo vsi stroški pošiljanja.

Varnost podatkov – 100 % varen nakup

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v papirnati obliki na sedežu podjetja.

Vračilo blaga in reklamacije

V skladu z določili 43. člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe in sicer na kontaktni elektronski naslov tempson.doo@siol.net, ne da bi moral navesti razlog za svojo odločitev.

Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku 14 dni pisno ali po elektronski pošti. Povratna pošiljka vrnjenega blaga na sedež podjetja Tempson d.o.o.,Prvomajska 42,5000 Nova Gorica, mora biti oddana kot PRIPOROČENA pošiljka v roku 14 dni. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6.odstavek, 43.člen) vse neposredne stroške, ki nastanejo s pošiljanjem (v primeru, da kupec naroči izdelke v spletni trgovini in jih plača in nato vrne pošiljko, nosi stroške poštnine v obe smeri. Ponudnik vrne celotno kupnino (brez stroškov dostave v obe smeri). Strošek poštnine v eno smer je 8,00 EUR. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži z vso priloženo dokumentacijo. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. V primeru upravičene reklamacije kupec izdelek pošlje na popravilo. V primeru, da se izdelek ne da popraviti, vam v roku 45 dni izdelek zamenjamo za novega ali vrnemo kupnino.

Po prejemu nerabljenega, nepoškodovanega blaga v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, vam skladno z zakonom (takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu blaga) vrnemo opravljena plačila. Ob vračilu blaga nam prosim posredujte tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želite, da se vrne plačilo.

Kontakt

Če potrebujete kakršnekoli informacije ali pomoč pri spletni ponudbi, oddaji naročil, spletni dostavi, uporabi spletne strani ali vračilu blaga, se lahko obrnete na nas prek elektronskega naslova: tempson.doo@siol.net.

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Več o garanciji si lahko preberete na naši spletni strani o garanciji.

V primeru uveljavljanja garancije, nas kontaktirajte na e-naslov: tempson.doo@siol.net.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova tempson.doo@siol.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Dostop do podatkov imajo le pooblaščene osebe našega podjetja. Ponudnik spletnega mesta pridržuje pravico do razkritja podatkov, kadar razkritje zahteva zakon ali kadar je potrebno zavarovati zakonite pravice drugih oseb.

Reklamna elektronska sporočila (e-novice):

Z nakupom v spletni trgovini uporabnik avtomatično dovoljuje prejemanje elektronskih sporočil. Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Če želite, da vaše osebne podatke izbrišemo iz zbirke osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta, se lahko odjavite na spletni trgovini www.urebrand.si, na e-novici, ki ste jo prejeli od nas ali pa nam to sporočite na e-mail tempson.doo@siol.net.

Piškotki

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s pridom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.

Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

Reševanje sporov

Sporazum o sprejemu teh splošnih pogojev je sklenjen v Novi Gorici, Republika Slovenija. Za spore, ki izhajajo iz uporabe storitev spletnega mesta, se uporablja izključno pravo Republike Slovenije. Vse stranke pogodbe, ne glede na njihovo dejansko geografsko lokacijo, nacionalno pripadnost ali povezanost, se strinjajo, da so v okviru te storitve vezane izključno na pravo Republike Slovenije. Za spore v zvezi s tem sporazumom ne veljajo določbe Konvencije ZN o pogodbah za mednarodno prodajo blaga. Za vse spore in pravne postopke v zvezi s tem sporazumom, uporabo storitve ter delovanjem storitve, je izključno pristojno sodišče v Novi Gorici.

Osnovni podatki o podjetju:

Tempson d.o.o. Prvomajska 42 5000 Nova Gorica Davčna številka: 51171872 (podjetje je davčni zavezanec) Matična številka: 5585236 Poslovni račun odprt pri NKBM d.d.: IBAN SI56 0400 1004 8262 339

SKD: G46.900 – nespecializirana trgovina na debelo Podjetje je registrirano pri okrožnem sodišču v Novi Gorici. Datum vpisa v sodni register: 13.4.1992.

Želimo vam prijetno nakupovanje v spletni trgovini www.urebrand.si

Tempson d.o.o.